Apartamente de vanzare in ansambluri rezidentiale din Ilfov, Nord:

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Zona Militari este situata in sectorul 6, in vestul orasului Bucuresti ce cuprinde in majoritate blocuri de locuinte. Cartierul este denumit dupa comuna ce are acelasi nume, fiind integrata in oras timp de 10 ani (1950-1960), in zona regasinduse numai case, acestea fiind demolate pentru constructia blocurilor. Zona Militari se invecineaza la nord cu comuna Chiajna si Crangasi, la est cu zona Cotroceni, la sud cu cartierul Drumul Taberei si la vest cu soseaua de centura a capitalei.

Pana in anul 1970, datorita constructilor de case fosta comuna Militari, a avut un aspect rural acesta schimbaduse in momentul in care casele au fost demolate treptat pentru construirea blocurilor noi cu zece etaje. Primele blocuri au fost finalizate si locuite de proprietari in anul 1966. Printre aceste blocuri se regasesc si blocurile 22, 21, 20 situate pe zona Nordica a Bd. Iuliu Maniu.

Denumirea “Militari”, a luat nastere datorita faptului ca in secolul al XIX-lea, in acest cartier era o zona de instructie militara, probabil si o garnizoana. In acest cartier, o perioada a functionat “Pirotehnia Armatei”.

In cartierul Militari se regasesc cateva locuri de joaca, singurul parc mai mare, Parcul  Polithenicii, doua piete agroalimentare, o sectie de politie, birou de constatari accidente usoare, unitati de invatamant si complexul studentesc  Leu. In prezent, zona Militari este racordata la toate unitatile necesare ( apa, canalizare, gaze, telefonie, internet), plus modernizarea infrastructurii rutiere.

Locatarii acestui cartier beneficiaza de o multime de centre comerciale ( Sir, Cora, Lujerului,Carrefour Militari, Metro Militari, BricoDepot Militare, Praktiker, Militari, Hornbach Militari, Mobexpert Militari, Kaufland Militari, Auchan Militari). In vecinatatea zonei se regasesc mall-urile Plaza Romania si Afi Palace Cotroceni.  Populatia acestui cartier beneficiaza de linia rapida a tramvaiului 41 (1, 8, 11, 25, 35,), troleibuze (61, 62) si autobuze (106, 136, 137, 138, 178, 236, 336, 406)  care fac legatura cu centrul orasului, dar si cele 5 statii de metrou (PrecizieiPăciiGorjuluiLujerului și Politehnica).

Statisticile unei harti acustice a orasului, in zona Militari inregistreaza aproximativ 70 de dicebeli, identica cu media pe oras. Datorita dezvoltarii imobiliare, cartierul Militari este o zona destul de poluata.

Ansamblurile rezidentiale West Park, Quadra Place, Sema Park, Ten Blocks, Primavara Lujerului, Militari Residence, sunt doar cateva dintre proiectele care au fost construite intr-un timp foarte scurt.