Apartamente de vanzare in ansambluri rezidentiale din sectorul 6, Bucuresti:

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Sectorul 6 este situat în partea de vest a municipiului Bucuresti, cuprins între sectoarele 1 și 5 avand delimitare incepând de la intersecția râului Dâmbovița cu Str. Constantin Noica și Șos. Cotroceni

1. Limita de est a sectorului urmează traseul: Șos. Cotroceni, B-dul Geniului, Drumul Sării (toate inclusiv) până la intersecția cu Calea 13 Septembrie și B-dul. Ghencea.

 2. Limita de sud: B-dul Ghencea, Prelungirea Ghencea până la Intrarea Floarea Galbenă.

3. Limita de vest: linia convențională care pornește din dreptul Intrării Floarea Galbenă până la complexul de sere floricole (exclusiv), pe limita de sud și de est a acestuia până la Blvd. Timișoara, pe Blvd. Timișoara, spre vest până la linia căii ferate de centură spre nord, apoi pe această linie ferată până la canalul Argeș, canalul Argeș, până la stația Apa Nova București, de aici pe canalul deversor până la râul Dâmbovița, se continuă pe râul Dâmbovița până la Drumul Morii. 

4. Limita de nord: calea ferată București-Roșiori, începând de la Drumul Morii până la Drumul Carierei (exclusiv), Calea Giulești până la intersecția cu Șos. Orhideelor, în continuare pe Calea Plevnei până la Str. Constantin Noica, pe Str. Constantin Noica până la râul Dâmbovița (toate inclusiv).

Avem sapte cartiere in acest sector, fiecare cu povestile si curiozitatile sale, fiecare cu calea sa de-a lungul timpului.

Drumul Taberei: Denumirea sa este cumva legata de trecutul acestor locuri unde în timpul Revoluţiei de la 1821, Tudor Vladimirescu şi-a stabilit tabara de panduri. Se spune că in anumite zone din acest cartirer, în a doua jumătate a sec. XIX şi începutul sec XX au existat tabere ale armatei române unde erau ţinuţi caii cavaleriei, ai artileriei, erau depozite de nutreţ, gospodării militare. Usor, usor, pe lângă au început să apară case ţărăneşti, cu grădini şi animale. Astfel, pe vremuri, Bulevard Drumul Taberei era doar o biată străduţă din pământ bătătorit.Construcţia giganţilor din beton a inceput la sfârşitul anilor ’50 si peisajul rural, idilic, a fost înlocuit, în timp, de blocuri.Când s-au finisat ultimele blocuri noi in 1983, se construiseră deja aproximativ 63.000 de apartamente noi.

Cartier vechi, dar aerisit, cu blocuri predominant de 4 etaje, beneficiază de o mulţime de spaţii verzi, cel mai mare dintre acestea - parcul Drumul Taberei, cunoscut mai ales cu denumirea Moghioroş. Toti cunosc patinoarul artificial vizavi de parcul Moghioros.

Alte puncte de atractie sau avantaje: mall-ul Plaza Romania, Cotroceni Park în imediata apropiere a cartierului Drumul Taberei, supermarketul Billa şi câteva centre de mobile, complexul sportiv Steaua, cea mai mare bază sportivă ca suprafaţă la ora actuală, numeroase terase şi restaurante, reţeaua de transport RATB foarte bine pusă la punct, lina de tramvai 41 cu care jungi rapid la metrou, şi multe alte linii de tramvai, autobuze şi troleibuze care fac legătura cu restul oraşului.

In Ghencea construcţia primelor blocuri a început în anii 50, iar noi giganţi de beton cu 10 etaje au continuat să apară până după 1980. În 2007 fabrica de confectii Tricodava, cea mai mare fabrica de profil construita in anii 60, a fost cumpărată de firma spaniolă Gran Via pentru suma de 42 de milioane de euro. Astfel s-au construi blocuri noi cu peste două mii de apartamente noi de vanzare. În ultimii ani dezvoltatorii imobiliari au devenit tot mai interesaţi de zona Ghencea, unde au apărut tot felul de proiecte rezidenţiale noi cu apartamente de vanzare disponibile pentru clienti: Cartierul Latin, complexul rezidenţial Primăvara, etc.

Giulești îşi are originea în perioada neoliticã (6.000-1.800 î.H, conform dovezilor scoase la iveala de catre sãpãturile arheologice. Giulesti, impreuna cu alte denumiri ce defineau diferite zone, apare in documentele istorice ca fiind o vecinatate a Bucurestilor. Fiind situate in lunca Dambovitei, principal indeletnicire a locuitorilor de aici era agricultura. Se presupune, desi ar putea fi doar o coincidenta, ca numele Giulesti deriva din numele unui anume Giuleace detinea mosia Giulesti. Giulesti- Sarbi are si acum un profund caracter rural.

Loturile de peste 400 mp, fãrã construcţii, au atras atenţia investitorilor oferind un potenţial ridicat al zonei în ceea ce priveşte investiţiile. Pe suprafeţele libere,sau pe locurile vechilor case sãrãcãcioase, au început sã fie construite blocuri noi cu apartamente de vanzare noi.

Cartierul are un parc, un stadion şi chiar un spital – Spitalul de Obstetricã şi Ginecologie Giuleşti sau Maternitatea Giuleşti.

Militari, deoarece cuprindea numai casecartier vechi, fostă comună, şi-a păstrat aspectul rural până în 1980. Comunistii le-au dărâmat până la ultima pentru a face loc blocurilor cu zece etaje si a cateva cu 4 etaje. Avantaje ale Cartierul Militari: beneficiaza de foarte multe centre comerciale, Sir, Cora Lujerului, Carrefour Militari, Metrou Militari, Bricostore Militari, Praktiker Militari, Hornbach Militari, Mobexpert Militari. Mall-ul Plaza Romania este situat în imediata apropiere a cartierului Militari. In aceasta zona se construieşte foarte mult. Printre ansamblurile rezidenţiale noi cu apartamente de vanzare disponibile, se numără West Park, Quadra Place, Sema Park, Ten Blocks, Primavara Lujerului.

Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, mai exact, în anul 1848 cand a fost construită Moara de apă Ciurel, un nou cartier prindea contur, Cartierul Regie. Moara de apa Ciurel a devenit apoi Fabrica de pâine „Spicul” care in prezent nu mai exista. În 2008 a fost demolată pentru a face loc unui cartier cu apartamente de lux şi unor spaţii de birouri. Denumirea ‘’Regie’’ a fost inspirata de catre ‘’Regia Monopolurilor Statului’’, fosta ‘’Manufactura de tutun Belvedere’’, infiintata de catre stat in 1864.

In 1961-1964 s-a ridicat Complexul studentesc Regie sau Grozavesti. Dar pe langa, in timp, au aparut si blocuri noi cu apartamente de vanzare. Cartierul are o viaţă de noapte plină, IDM Club, are la dispoziţie Parcul Politehnicii cu un teren de tenis, există două staţii de metrou: Semănătoarea şi Grozăveşti, staţiile Eroilor şi Crângaşi sunt în apropiere. In 1835 apare o harta statistica intocmita in 1828-1832 ce aminteşte de un cătun neînsemnat numit Crangasi, cu maximum cinci gospodării (crângaşi = oameni care locuiesc într-o pădurice), aflat in apropierea raului Dambovita, la graniţa dintre Bucureşti şi comuna Marele Voievod. Între anii 1940 şi 1960, terenul din această zonă, mai puţin afectat de inundaţiile periodice ale Dâmboviţei, incepand cu anul 1940, terenul a început să fie ocupat de locuinţele individuale ale unor familii sărace. Iar din 1960, pe loturile rămase libere, au fost ridicate primele blocuri. Din 1974 a fost inclus in sectorul 6 al Bucurestilor. Constructiile au continuat si piata imobiliara s-a dezvoltat rapid datorită infrastructurii de care dispune cartierul şi accesului facil către centru. Au aparut ansambluri si cartiere rezidenţiale cu apartamente de vanzare precum Virtuţii Residence, Crângaşi Apartments,West Park Lake Towers, Sema Park etc. De amintit: Parcul Crângaşi,magistrala a II-a de metrou, tramvaiul 41, Podul Grant. Foarte usor se face legatura Gara de Nord, Calea Griviţei şi bd. Ion Mihalache, Crangasi cartier mic, situat pe malul estic al Dâmboviţei şi inclus în sectorul şase din anul 1974.

Brancusi a fost si el pana  in urma cu cativa ani un teren proprice culturilor agricole. Dar, fata de celellate zone ale sectorului 6, Cartierul Brancusi are o istorie recentă. Primele blocuri noi,  construite de ANL, au început să apară acum 4-5 ani. Peste 1.200 apartamente noi au fost date în folosinţă tinerilor care îndeplineau anumite condiţi. Este

un cartier frumos, curat, cu băncuţe lângă blocuri si în continuă extindere. Intrarea în cartier  tronează Bustul de bronz al lui Constantin Brâncuşi ne intampina inca de la intrarea in cartier,iar strada principală se numeşte, deloc întâmplător, Aleea Coloana Infinitului.

In continuare va prezentam lista ansamblurilor rezidentiale noi cu apartamente de vanzare in zona sectorului 6, Bucuresti.