Apartamente de vanzare in ansambluri rezidentiale din zona Dorobanti

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Dorobanți, gandit de la bun inceput ca un cartier exclusivist si una dintre cele mai vechi zone din București, este limitata în sud de Piața Romană, la sud-est de strada Mihai Eminescu, la est de strada Polonă și cartierul Floreasca, la nord-est de cartierul Primăverii, la nord de Parcul Herăstrău, la vest de Bulevardul Aviatorilor, 1 Mai și Piața Victoriei și la sud-vest de Bulevardul Lascăr Catargiu. Calea Dorobanţi aparţine sectorului 1,însumează 2.465 m, având punctul de plecare în Piaţa Lahovari, iar pe cel de sosire – în Piaţa Charles de Gaulle.

Denumirea data in 1878, Calea Dorobantilor, a fost in amintirea trupelor de dorobanți care au luptat la Plevna, Vidin și Grivița în cadrul Războiului de Independență al României. Singura modificare adusa zonei a fost in 1899 cand porţiunea cuprinsă între Calea Victoriei şi Piaţa Lahovari primeşte numele de str. Lahovari, astăzi str. George Enescu. In rest si-a pastrat aceeasi forma, începe din Calea Victoriei/Podul Mogoşoaia, se intersecta cu str. Pitar Moş, în zona pieţei Al. Lahovari, de unde îşi continuă traseul intersectându-se cu şoselele Iancu de Hunedoara şi Ştefan cel Mare, după care continuă spre râul Colentina, incluzând şi fostul drum Herăstrău.

Urmarind dezvoltarea sa istorica si nu numai, Dorobanti se imparte in trei sectiuni. Prima secţiune este reprezentată de tronsonul cuprins între Piaţa Lahovari şi intersecţia cu şos. Ştefancel Mare/Iancu de Hunedoara, cu constructii vechi realizate in mare parte la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul celui de-al XX-lea, case impunatoare ce au apartinut familiilor importante din acea perioada si care in ziua de astazi gazduiesc ambasade, institutii sau resedinte ale corpului diplomatic. In prezent,pe langa acestea, si-au facut loc si blocurile noi de locuinte.

Cea de-a doua secţiune, de dată mai recentă, ar fi zona cuprinsă între intersecţia cu şos. Iancu de Hunedoara/Ştefan cel Mare şi Piaţa Dorobanţi. Aici comunismul, din nefericire, a reusit sa distruga o mare parte dintre cladirile vechi. Dupa 1960 multe vile au fost demolate si inlocuite cu blocuri de 10 etaje cu spatii comerciale la parter. Dar, din fericire, cladirile anterioare anului 1940, au fost salvate si le putem admira si in ziua de astazi.

Cea de-a treia secţiune este cuprinsă între Piaţa Dorobanţi şi Piaţa Charles de Gaulle, cu locuinţe construite în jurul anului 1940, între 1950 şi 1989, dar şi după 1990. Cu un grad ridicat de confort, sunt unele dintre cele mai cautate de pe piata imobiliara. În aceasta zona, pe locul unei foste fabrici de caramida, a fost construita intre anii 1960 si 1970 cladirea care astazi adaposteste sediul TVR.  Dupa 1990, odata cu legea  retrocedarii, au inceput sa se construiasaca cladiri si imobile de birouri ce nu au pastrat linia arhitecturală a construcţiilor anterioare.

In prezent, in ceea ce priveste infrastructura cartierului Dorobanti, dispune de toate utilităţile tehnico-edilitare (apă, canalizare, gaz metan, electricitate etc.), transportul în comun este asigurat de o linie de metrou şi autobuze care, împreună, leagă efficient zona de restul oraşului.  Pe plan educational, in zona pieţei Dorobanţi se află colegiul naţional „I.L. Caragiale", liceul „Alexandru Vlahuţă" şi şcoala generală "Titu Maiorescu" si multe gradinite. Centre comerciale, sedii de banci, birouri, restaurant sunt adapostite de catre parterele blocurilor.

Gandit de la bun inceput ca un cartier exclusivist, reuseste si in prezent sa isi pastreze aceasta imagine. Un cartier usor atins de aglomerarea urbanistica, s-au construit doar cateva ansambluri rezidentiale cu aparatamente noi de vanzare,este impanzit de cafenele si magazine de lux destinate "lumii bune a Capitalei".

In continuare va prezentam lista ansamblurilor rezidentiale noi cu apartamente de vanzare in zona sectorului 1, Bucuresti.

In continuare va prezentam lista ansamblurilor rezidentiale noi cu apartamente de vanzare in zona Dorobanti, Bucuresti.