Apartamente de vanzare in ansambluri rezidentiale din Piata Unirii, Bucuresti:

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Piața Unirii este situată în sectorul 4 din București, la intersecția dintre Bd. I. C. Brătianu, Bd. Unirii, Bd. D. Catemir, Bd. Regina Maria, Bd. C. Coposu și Splaiul Unirii.

 Odinioara Bucurestii, datorita suprafetei reduse , aveau o singura piata, care s-a pastrat pana in zilele noastre si in mijlocul careia se inalta biserica Scaune. Aici se tinea anual si targul de vite, numit Obor.

 Datorita cresterii populatiei si implicit a suprafetei , Oborul a fost impins tot mai departe spre Rasarit . Autoritatile au fost nevoite sa amenajeze noi piete, cea mai importanta dintre ele fiind Piata Ghika, numita ulterior Piata Unirii. Aceasta era deosebita fata de celelalte simple piete de mahala si i s-a acordat o atentie speciala- se afla chiar in inima orasului.

 In timpul domniei lui Cuza a fost angajata firma francezului Alfred Godillot sa construiasca o hala de carne dupa modelul celei din Paris. Constructia a fost finalizata in 1872 cu o suprafata de 2700mp. Cea mai mare si mai moderna construcitie din acea perioada. De-a lungul a trei decenii au aparut si hala de peste, hala de pasari, hala de fructe, hala de zarzavat. Iar pe locul bisericii Sf Anton a fost ridicata Piata de Flori. Acest complex s-a numit “Halele Centrale”.

 In prima jumatate a domniei lui Carol al II-lea, regele a cerut modernizarea acestei zone. Din complex a mai ramas doar Hala de Carne care a fost demolata din ordinul lui Ceausescu la inceptul  anilor ’80.

 De-a lungul vremii aceasta piata a ramas cea mai mare si una dintre cele mai vechi si importante zone comerciale, locul de intalnire a celor mai multe sectoare ale Bucurestilor. Este piata care a purtat cele mai multe nume:  Halele Unirii, apoi Piata Ghica, urmata de Piaţa Mare , Piaţa de flori, Piaţa Naţiunii care a devenit Piata 8 Iunie datorita Restauratiei, redenumita de Antonescu Piata 6 Septembrie si tot asa pana ajungem intr-un final la Piaţa Unirii, denumirea actuala.

 Din păcate, din numeroasele obiective istorice care s-au aflat aici nu se mai păstrează nici unul, astfel încât pe Lista monumentelor istorice nu se află înscrise decât "vestigii" (cum ar fi cele ale uitatului Palat Brancoveanu-Bibescu).

 Cand spui Piata Unirii, te gandesti la dealul si Biderica Patriarhiei, la biserica Sf Ioan- Nou, la hale si piata de legume, la Unirea Shopping Center şi Cocor, la vecinatatea vechiului centru al orasului.

In continuare va prezentam lista ansamblurilor rezidentiale noi cu apartamente de vanzare in zona Piata Unirii, Bucuresti.