Apartamente de vanzare in ansambluri rezidentiale din Zona Tineretului:

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Tineretului este un cartier situat în sectorul 4 al Bucureștiului, înzona delimitată de Bulevardul Tineretului, Bulevardul Gheorghe Șincai, Splaiul Unirii și Șoseaua Mihai Bravu.

Denumirea cartierului a fost preluată de la Parcul Tineretului, nume primit prin 1972 datorita tinerilor din scoli si fabrici care s-au ocupat de curatenia si amenajarea parcului. Până acum 25 de ani era un cartier de vile cochete şi case, cunoscut după numele fostei mahalele, Cărămidarii de Jos, foarte diferit fata de ceea ce vedem acum. Din nefericire în perioada 1985-1986 a fost si stematizat. Strada Rădăuți si Fundătura Stufului, Calea Văcăreşti, un important punct de reper al cartierului, toate au fost distruse complet. Strada Lânăriei, celălalt punct major de reper, Strada Leon Voda, Poterasi si strada Alexandru Bălășanu au avut ceva mai mult noroc.  Foarte putine au reusit sa scape perioadei comuniste, dar cele ramase mentin farmecul acestui  cartier.

In anii '60,când o nouă stradă care lega nordul Bucureștiului de zona de Sud a fost inaugurată sub numele de Magistrala Nord-Sud, strada redenumită Bulevardul Dimitrie Cantemir, a inceput sa apara interesul pentru aceasta zona. Noua stradă și parcul de dimensiuni mari au determinat o urbanizare rapidă a zonei. Odată cu începutul anului 1970 au fost construite 150 de blocuri în etape diferite. În timp ce cartierul era în dezvoltare, au început să fie realizate din ce în ce mai multe blocuri cu un regim de înălţime de P+10E.

Zona Tineretului este străbătută de Calea Văcăreşti, una dintre cele mai importante şi cunoscute artere de circulaţie ale Bucureştiului. În perioada de început a Capitalei, aceasta lega centrul vechi al oraşului de Mănăstirea Văcăreşti. Zona Tineretului este deservită de 30 de străzi şi dispune de toate reţele tehnico-edilitare.  În ceea ce priveşte transportul în comun din zonă, cartierul beneficiază de acces direct la metrou (Magistrala M1) prin staţia Timpuri Noi, aplasată la intersecţia dintre Splaiul Unirii, bd. Gheorghe Şincai şi Calea Văcăreşti. Şi prin staţia Tineretului de pe Magistrala M3. Nu în ultimul rând, pe cele patru artere importante (de circulatie) ale cartierului (bulevardele  Gheorghe Şincai, Tineretului, Calea Văcăreşti şi Splaiul Unirii) există linii de autobuz, troleibuz şi posibilitatea accesului la o linie de tramvai care continuă Şos. Mihai Bravu (prin Calea Văcăreşti), către cartierul Berceni.

Tot cartierul dispune de o unitate de învăţământ gimnazial, un liceu şi două facultăţi particulare. Comerţul se desfăşoară mulţumitor, spaţiile pentru această funcţiune fiind asigurate de parterul blocurilor .Zona Tineretului dispune de două pieţe agroalimentare de mici dimensiuni, una dintre ele fiind privată, iar cealaltă a preluat denumirea de la una dintre străzile desfiinţate – Piaţa Norilor. În imediata vecinătatea  cartierului se găsesc două dintre cele mai importante obiective culturale ale Bucureştiului. Unul este clădirea ce adăposteşte Palatul Copiilor care beneficiază de un spaţiu amenajat cu funcţiuni specific activităţii pentru care a fost destinat. La mică distanţă de Palatul Copiilor, într-o zonă importantă a Parcului Tineretului (încă din perioada de început a acestuia), se află prima sală cu funcţiuni multiple a Bucureştiului, destinată manifestărilor culturale, sportive şi de altă natură – Sala Polivalentă.

In continuare va prezentam lista ansamblurilor rezidentiale noi cu apartamente de vanzare in zona Tineretului, Bucuresti.